Pædagogisk profil

I Avedørelejrens gamle bygninger byder vi eleverne indenfor i den farverige cirkuskultur og -historie.

På museet møder børnene autentiske kostumer med farverige perler og pailletter, underfundige og mærkelige rekvisitter samt fotos og film af vilde cirkusnumre. I museets store sal, indrettet til cirkus, oplever eleverne, i mødet med museets professionelle artist, at cirkus ikke kun er historie, men også en levende kunstform.

Mod til at stå frem

Cirkusmuseets formidling til børn og skoler tager udgangspunkt i de grundværdier, der ligger i at arbejde med cirkus. Cirkus handler om:

  • At finde sit eget udtryk
  • At turde stå frem
  • At turde fejle
  • At samarbejde
  • At være vedholdende
  • At være støttende

Et forløb på Cirkusmuseet består derfor altid af en fysisk del, hvor eleverne i samarbejde med museets artist, på egen krop, prøver kræfter med cirkusdisciplinerne

Farverige kostumer og vilde numre

I museets udstilling bliver grundværdierne knyttet til virkelighedens cirkushistorier. Gennem autentiske artistfortællinger møder eleverne en ny og forunderlig kultur, hvor artisternes kreativitet, mod og vedholdenhed bliver perspektiveret til elevernes egen hverdag. Igennem dialogbasseret undervisning, gruppearbejde og fysiske øvelser ønsker vi at folde den danske cirkushistorie ud for eleverne, og skabe reflektion over, hvordan de værdier man dyrker i cirkus, kan bruges i elevernes eget liv.

Samarbejde og trivsel

Arbejdet med cirkus kan bl.a. bruges til at styrke elevernes samarbejde og klassens trivsel. Cirkusmuseets unikke rammer giver eleverne mulighed for at opleve sig selv og hinanden i et miljø, hvor de fleste er på udebane. Her er det okay at fejle og okay ikke at være perfekt. Tiden i salen giver sved på panden, smil på læben og en oplevelse eleverne kan tage med tilbage i klassen. Målet er at alle eleverne går hjem med en succesoplevelse, men også lærer at anerkende hinanden og opleve glæden ved at blive anerkendt. Samtidig får de, i forhold til museets emne, respekt for det hårde arbejde, der ligger bag cirkusartisternes numre.

Et besøg hos Cirkusmuseets skoletjeneste er et besøg for livet, hvor eleverne får redskaber og erfaringer, der kan komme dem til gavn i mange af de udfordringer de kommer til at møde i deres liv samtidig med, at de vil opleve et øjeblikkeligt boost i klassens trivsel og evne til at samarbejde.