Magiske Sommerdage

Kan man løfte en hest med tænderne? Tør du gå på line? Kan man lave en klovn ud af en wc-rulle? Det og meget mere kan du finde ud af på Cirkusmuseet, hvor vi hele juli byder på sjove aktiviteter for hele familien.

Leg cirkusartist for en dag

Fra søndag til torsdag i uge 27-31 kan du teste dine talenter som cirkusartist, når vi inviterer til Cirkusleg kl. 11-13. Mulighederne er mange, og du kan bl.a. afprøve din balance på linen, din styrke i trapezen eller dine evne til at jonglere. Vores kyndige cirkusinstruktør vil i hele tidsrummet stå klar i cirkussalen med inspiration og vejledning til store som små.

Hør sjove historier om cirkus

I udstillingen kan hele familien gå på opdagelse blandt forunderlige rekvisitter og smukke kostumer fra nogle af de største cirkusartister igennem tiden og finde ud af, om man virkelig kan løfte en hest med tænderne. Undervejs kan I via skærme høre bugtaleren Peter Nørgaard fortælle sjove historier om cirkus i samarbejde med sin frække hund Charlie.

Tag på skattejagt og slip fantasien løs

Vil du gå på opdagelse på museet på en anderledes måde, kan du ta’ en cirkusjagt med rundt i udstillingen. Når du har løst gåden, kan du hjælpe med at trylle en præmie frem som belønning for din indsats. På museets 2. sal har vi sommeren over indrettet et kreativt værksted, hvor fantasien kan slippes løs i arbejdet med at lave cirkusfigurer, collager og hatte af alt fra wc-ruller og gamle cirkusplakater til tyl og æggebakker.

Trænger du til at puste ud, kan du nyde din madpakke i vores gårdhave i skyggen fra de store lindetræer. Det er også muligt at købe økologisk is, snacks og forskellige varme og kolde drikkevarer i museumsbutikken.

Der er altså masser at tage sig til hos os, hvis I vil have en sjov og spændende oplevelse i sommerferien. Adgangsbilletter kan enten købes på museet eller online via cirkusmuseet.dk.