Grin, gys og gru

Udstillingen

Træd ind i udstillingen og kom bag om den forunderlige cirkusverden. Her kan du opleve tryllekunstens magi, gå i klovnens fodspor eller selv træde ind i manegen.

Udstillingen byder på interaktivitet, du kan bl.a. opleve en cirkusforestilling siddende i en trapez eller fornemme, hvordan det er at køre på line 21 m over jorden. Derudover kan du se en række sjældne filmklip med bl.a. Charlie Rivel, Cirkus Schumanns heste, løver og tigre i Cirkus Benneweis og tryllekunstneren Truxa.

Blandt de udstillede kostumer og rekvisitter er der en række fine klenodier så som kjoler fra Paulina Schumann og Diana Benneweis. Det revolutionerende kostume med hotpants fra Nelly Jane Benneweis. Ølund Barlys jonglørknive og ikke mindst en lille flig af Truxas største hemmelighed, nemlig tankelæsernummeret.

Du kan også se om du har mod til at være klovn eller få prøvet dine holdninger til dyr i cirkus.

Børn og voksne kan i museets udstilling opleve et sjovt og lærerigt formidlingsspor, hvor entertainer Peter Nørgaard sammen med hunden Charly fortæller dig mere om cirkushistorien, udvalgte genstande og artister du kan opleve i udstillingen. Peter Nørgaard blev kendt fra tv-programmet “Danmark har talent”, hvor han sammen med Charly nåede finalen. Du kan se mere om Peter Nørgaard her

Du kan gå på opdagelse her på siden og læse om nogle af de artister og genstande der er i udstillingen.

Udstillingen er støttet økonomisk af Arbejdsmarkedets Feriefond.