Online skolemateriale

Livet som cirkusartist

På Cirkusmuseet har vi en stor samling fotografier af cirkusartister. Dem har vi brugt til at lave et skoleforløb til dansk og historie, målrettet eleverne på mellemtrinet. Forløbet sætter fokus på fantasi, skrivning og læsning af små fagtekster. De skal forestille sig, hvordan livet i manegen har været og hvilken følelser, det giver at stå i spotlyset og optræde for et stort publikum.

Find lærervejledning og forløbet her

Bevægelses-aktiviteter

I cirkusverdenen er der mulighed for, at hver enkel artist kan udfolde sine kompetencer, og det har vi forsøgt at få frem i aktiviteterne til de mindste klasser. Forløbet indeholder en række små bevægelses-aktiviteter, som kan bruges til små breaks i hjemmeundervisningen eller når eleverne igen er tilbage i skolen. Aktiviteterne kan nemt laves udendørs og med god afstand.

Find lærervejledning og forløbet her

Lær at jonglere

Har du brug for en lille bevægelses break, der styrker både koncentrationen og koordinationen så er her en video, hvor museets artist Line giver en grundig introduktion til jonglering. Videoen kan også bruges som en sjovt indslag i et frikvarter eller som en udfordring til eleverne i idræt.

Sikkert er det, at jongleringsøvelsen giver smil på læben!

Find videoen her

Savner du en motorisk udfordring, en sjov pause fra skærmen eller inspiration til idrætsundervisningen?
Så var det måske noget at lære at jonglere med hoppebolde? Se med her, når den professionelle hoppebold-jonglør David Enoch Sosman gennemgår teknikken trin for trin. I videoen viser han, hvordan du kan jonglere med op til 9 hoppebolde (man kan jo altid pause filmen, hvis det går lidt for stærkt)
Du kan også bruge almindelige hoppebolde.
Find videoen her

Førstehjælp til skuldre og nakke

I disse tider, hvor både børn og voksne sidder meget foran skærmen. Har museets artist, lavet en video med fokus på udstrækning af skuldre og nakke. Filmen kan bruges til et break i undervisningen, til idræt eller til inspiration til at lave egne udstrækningsvideoer.

Find videoen her

Kom tættere på cirkus

Et forløb til de ældste klassetrin. Der har fokus på formidling. I forløbet skal eleverne arbejde med at formidle en cirkushistorie videre, de skal være bevidste om afsender, modtager og målgruppe samt det medie de vil formidle i.

Find forløbet her

Marina den lille akrobat – en bevægelseshistorie

Marina den lille akrobat er en historie for de største børn i børnehaven samt 0. klassetrin. Historien findes både som film og som oplæsning. Historien aktiverer børnene undervejs, da de skal være med til at udføre de øvelser, der bliver læst om i historien sammen med museets artist, som viser alle øvelserne i et roligt tempo. Historien både giver en viden om livet i cirkus, skærper børnenes fantasi samt ligger op til ca. 15 minutters bevægelse.

Find historien som tekst her

Find historien som film her

Akrobatik

Få inspiration til udfordrende akrobatikøvelser med denne lille video. Øvelserne kan med fordel laves udenfor og er ideel til de større elever. Videoen kan bruges som inspiration til området kropsbasis i idræt.

Find videoen her