Innovation, fysiske udfordringer og mod

Mellemtrinnet

Bag om cirkus

 • Godt som forberedelse til jeres eget arbejde med cirkus
 • Cirkus for krop og sjæl
 • Engagerende rundvisning og inspirerende workshop

Kom bag om cirkus og prøv selv at træde ind i manegen. Forløbet starter i udstillingen, hvor I via fortælling og forskellige øvelser kommer bag om cirkuskunsten og får svar på spørgsmål som hvorfor har man sjove navne, hvordan ser et kostume ud, hvorfor optræder man i en manege? Herefter fortsætter I i Fægtesalen, hvor elevernes samarbejde er i fokus, når museets professionelle artist, vil instruere jer i cirkusdiscipliner så som jonglering, akrobatik, trylleri m.m.

Varighed: 120 min.
Pris: 520 kr.
Klassetrin: 4.-6. kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Cirkusworkshop

 • Fokus på det fysiske
 • Ryster klassen sammen
 • Nye kompetencer

I vil under instruktion af vores professionelle artist arbejde med de forskellige cirkusdiscipliner fra jonglering til trapez. Det foregår i Fægtesalen, som er indrettet udelukkende til cirkusformål. Alle rekvisitter vil være til rådighed og forløbet vil slutte af med en forestilling. I arbejdet med cirkus vil elevernes koordination, balance, styrke, mod, samarbejde og fantasi blive sat på prøve. Til gengæld vil alle kunne få en succesoplevelse i cirkus, hvor der ikke er tabere, her er du kun i konkurrence med dig selv.

Varighed: 60 min. eller 90 min.
Pris: 355 kr. eller 520 kr.
Klassetrin: 4.-6. kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030 


Vi skal lave cirkus

 • Fokus på performance
 • Bringer elevernes innovative evner i spil
 • Giver mod til at stå frem

Et forløb, hvor eleverne i høj grad bliver involveret, og hvor I skal forberede jer på skolen inden besøget. Her er det elevernes fantasi, viden og kreativitet, der bliver blandet med museets autentiske ramme samt mulighed for fysisk udfoldelse.

Inden besøget, skal I gennemgå det forberedende materiale på skolen og bl.a. finde på jeres eget cirkusnavn og inddele eleverne i fem artistgrupper. På museet vil eleverne få koblet artistgrupperne op på fortællinger fra virkelighedens verden, samt få inspiration til, hvordan en artist optræder. Herefter kommer de i selskab med museets artist og skal først arbejde med at lege og turde stå i manegen, inden eleverne i deres egne grupper skal lave deres egne artisterier hjulpet af museets artist og formidler. Forløbet slutter med de laver en forestilling for hinanden på museet.

Varighed: 120 min.
Pris: 520 kr.
Klassetrin: 2.-4. kl.

Det forberedende materiale kan hentes her:
Lærervejledning
Historien om Thomas
Elevernes faktaark

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


CirkusTogether – en samarbejdsworkshop

 • Samspil
 • Samarbejde
 • Trivsel

I dette forløb er elevernes samarbejde i fokus. Igennem en times gruppearbejde prøver eleverne kræfter med en masse forskellige cirkusøvelser, som kræver høj koncentration og samspil eleverne imellem, men som også giver smil på læben og gode grin. Workshoppen kan udvides med 30 minutter, hvor elevernes til sidst får lov til at vise hinanden, hvad de har arbejdet med under workshoppen.

Varighed: 60 min. eller 90 min. 
Pris: 520 kr. 
Klassetrin: 5.-6. kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030