Sjov, læring

og fysiske udfordringer

Indskolingen

Vi har 3 forskellige tilbud til indskolingen:

BAG OM CIRKUSVI SKAL LAVE CIRKUS og CIRKUSWORKSHOP

Bag om cirkus

 • Godt som forberedelse til jeres eget arbejde med cirkus
 • Cirkus for krop og sjæl
 • Engagerende rundvisning og inspirerende workshop

Kom bag om cirkus og prøv selv at træde ind i manegen. Forløbet starter i udstillingen, hvor I via fortælling og forskellige øvelser kommer bag om cirkuskunsten og får svar på spørgsmål som hvorfor har man sjove navne, hvordan ser et kostume ud, hvorfor optræder man i en manege? Herefter fortsætter I i Fægtesalen, hvor elevernes samarbejde er i fokus, når museets professionelle artist, instruerer jer i cirkusdiscipliner så som jonglering, akrobatik, trylleri m.m.

Forløbet kræver ingen forberedelse på skolen, men vi har lavet en lille film, som I kan bruge til at rette eleverne ind på emnet. Ønsker I at besøge os med flere klasser på en gang, vil vi også anbefale dette forløb.

Varighed: 120 min.
Pris: 520 kr.
Klassetrin: 0.-3. kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030

 


Vi skal lave cirkus

 • Fokus på performance
 • Bringer elevernes innovative evner i spil
 • Giver mod til at stå frem

Et forløb, hvor eleverne i høj grad bliver involveret, og hvor I skal forberede jer på skolen inden besøget. Her er det elevernes fantasi, viden og kreativitet, der bliver blandet med museets autentiske ramme samt mulighed for fysisk udfoldelse.

Inden besøget, skal I gennemgå det forberedende materiale på skolen og bl.a. finde på jeres eget cirkusnavn og inddele eleverne i fem artistgrupper. På museet vil eleverne få koblet artistgrupperne op på fortællinger fra virkelighedens verden, samt få inspiration til, hvordan en artist optræder. Herefter kommer de i selskab med museets artist og skal først arbejde med at lege og turde stå i manegen, inden eleverne i deres egne grupper skal samarbejde om at lave deres egne artisterier. Forløbet slutter med de laver en forestilling for hinanden på museet.

Varighed: 120 min.
Pris: 520 kr.
Klassetrin: 2.-4. kl.

Det forberedende materiale kan hentes her:
Lærervejledning
Historien om Thomas
Elevernes faktaark

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Cirkusworkshop

 • Fokus på det fysiske
 • Ryster klassen sammen
 • Nye kompetencer

I vil under instruktion af vores professionelle artist arbejde med de forskellige cirkusdiscipliner fra jonglering til trapez. Det foregår i Fægtesalen, som er indrettet udelukkende til cirkusformål. Alle rekvisitter vil være til rådighed og forløbet vil slutte af med en forestilling. I arbejdet med cirkus vil elevernes koordination, balance, styrke, mod, samarbejde og fantasi blive sat på prøve. Til gengæld vil alle kunne få en succesoplevelse i cirkus, hvor der ikke er tabere, her er du kun i konkurrence med dig selv. Under workshoppen er der rig mulighed for at styrke klassens trivsel, når eleverne oplever hinanden i helt nye roller og finder nye kompetencer hos hinanden.

Varighed: 90 min.
Pris: 520 kr.
Klassetrin: 1.-10 kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Cirkusworkshop for 0. kl.

 • Fokus på det fysiske
 • Leg
 • Social læring

I vil komme til at arbejde med de forskellige cirkusdiscipliner, men på elevernes niveau. Det foregår i Fægtesalen, som er indrettet udelukkende til cirkusaktiviteter. Koordinationen, samarbejdsevnen, balancen og meget mere bliver udfordret, men i en legende ramme, hvor eleverne kan føle sig trygge.

Varighed: 60 min.
Pris: 355 kr.
Klassetrin: 0. kl.