Sjov, læring

og fysiske udfordringer

Indskolingen

Bag om cirkus

 • Godt som forberedelse til jeres eget arbejde med cirkus
 • Cirkus for krop og sjæl
 • Engagerende undervsining og inspirerende workshop

Gennem en sanselig opdagelse og oplevelse, skal eleverne lære mere om den farverige cirkusverden. På museet bliver de blandt andet eksperter på, hvad det kræver at blive en god cirkusartist og i Fægtesalen prøver de på egen krop kræfter med cirkusartistens færdigheder og får derigennem respekten for artistens hårde arbejde og store vedholdenhed.

Varighed: 120 min.
Pris: 600 kr.
Klassetrin: 0.-3. kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Vi skal lave cirkus

 • Fokus på performance
 • Bringer elevernes innovative evner i spil
 • Giver mod til at stå frem

Et forløb, hvor eleverne i høj grad bliver involveret, og hvor I skal forberede jer på skolen inden besøget. Her er det elevernes fantasi, viden og kreativitet, der bliver blandet med museets autentiske ramme samt mulighed for fysisk udfoldelse.

Inden besøget, skal I gennemgå det forberedende materiale på skolen og bl.a. finde på jeres eget cirkusnavn og inddele eleverne i fem artistgrupper. På museet vil eleverne få koblet artistgrupperne op på fortællinger fra virkelighedens verden, samt få inspiration til, hvordan en artist optræder. Herefter kommer de i selskab med museets artist og skal først arbejde med at lege og turde stå i manegen, inden eleverne i deres egne grupper skal samarbejde om at lave deres egne artisterier. Forløbet slutter med de laver en forestilling for hinanden på museet.

Varighed: 120 min.
Pris: 600 kr.
Klassetrin: 2.-4. kl.

Det forberedende materiale kan hentes her:
Lærervejledning
Historien om Thomas
Elevernes faktaark

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Cirkusworkshop

 • Fokus på det fysiske
 • Ryster klassen sammen
 • Nye kompetencer

I vil under instruktion af vores professionelle artist arbejde med de forskellige cirkusdiscipliner fra jonglering til trapez. Det foregår i Fægtesalen, som er indrettet udelukkende til cirkusformål. Alle rekvisitter vil være til rådighed og forløbet vil slutte af med en forestilling. I arbejdet med cirkus vil elevernes koordination, balance, styrke, mod, samarbejde og fantasi blive sat på prøve. Til gengæld vil alle kunne få en succesoplevelse i cirkus, hvor der ikke er tabere, her er du kun i konkurrence med dig selv. Under workshoppen er der rig mulighed for at styrke klassens trivsel, når eleverne oplever hinanden i helt nye roller og finder nye kompetencer hos hinanden.

Varighed: 90 min.
Pris: 600 kr.
Klassetrin: 1.-3. kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Cirkusworkshop for 0. kl.

 • Fokus på det fysiske
 • Leg
 • Social læring

I vil komme til at arbejde med de forskellige cirkusdiscipliner, men på elevernes niveau. Det foregår i Fægtesalen, som er indrettet udelukkende til cirkusaktiviteter. Koordinationen, samarbejdsevnen, balancen og meget mere bliver udfordret, men i en legende ramme, hvor eleverne kan føle sig trygge.

Varighed: 60 min.
Pris: 400 kr.
Klassetrin: 0. kl.