Foredrag med Joan Dansberg

Billede af bogen Bag portieren

Hør forfatter Joan Dansberg fortælle om sin nye cirkusroman “Bag portieren”

Onsdag d. 22. september kl. 19 kan du på Cirkusmuseet høre forfatteren Joan Dansberg fortælle om sin nye bog ”Bag Portieren”, der er en spændende fortælling om cirkuslivet i starten af det 20. årh.

Bogen er delvist biografisk og handler om artisten Irma Altenburg og hendes familie. Irma begyndte allerede, som 6-årig at optræde på de Københavnske varietescener, og fra da af var hendes liv fyldt med sang, dans og akrobatik. Livet var til tider hårdt og jagten på jobs var ikke altid nem. Irma levede i en tid, hvor artister lejede sig ind i små lejligheder på Vesterbro, hvor transporten foregik med hestevogn, og cirkusteltet blev oplyst af gaskroner. Det er denne historie, som fortælles i bogen. Bogen er skrevet frit efter Irma Altenburgs egne erindringer, som Joan for nogle år siden fik overdraget af cirkusartisten Freddi Steckel, der var i familie med Irma. Derudover har Joan Dansberg lavet et stort researcharbejde bl.a. assisteret af Freddi Steckel, der også vil være til stede ved foredraget.

I forbindelse med foredraget kan du købe bogen for bare 250 kr. og det vil også være mulighed for at få den signeret af forfatteren.

Foredraget starter kl. 19 på Cirkusmuseets 2. sal., men dørene åbner kl. 18:30.

Arrangementet er gratis for medlemmer af Danske Cirkusvenner, og for ikke-medlemmer koster det 50 kr.

Foredraget er arrangeret af Cirkusmuseet i samarbejde med Danske Cirkusvenner.