Cirkusmuseet åbner dyrepark

Avedøresletten vil fra 2020 skulle huse pensionerede cirkusdyr såsom elefanter, kameler, løver med mere i et spændende projekt skabt af Cirkusmuseet.

Dyrene i cirkus har i de sidste mere end 100 år været til debat, og med den seneste lovgivning, hvor elefanterne er blevet forbudt, er der behov for velegnede ”ældrecentre” til de afgående dyr. Derfor har Cirkusmuseet lagt billet ind på at huse de pensionerede dyr, da museet mener, at man ikke blot vil kunne vise dyrene frem på fornem vis, men også give dem optimale forhold på Avedøresletten. Sletten ligger praktisk talt ved siden af museet og har i mange år lagt uberørt hen på nær enkelte græssende dyr.

”Avedøresletten er med sin fauna et optimalt sted at være for cirkusdyr”, siger afdelingsleder fra Cirkusmuseet Mikkel Knudsen. ”Her er høje træer, hvor elefanterne kan strække sig efter maden, der er masser af højt græs, hvor rovdyrene kan skjule sig og ovenikøbet har sletten sit eget vandhul, der uden tvivl vil blive et tilløbsstykke for dyr såvel som mennesker, der her for alvor vil kunne komme tæt på dyrene.”

Det kræver kun få investeringer at omdanne Avedøresletten til park for cirkusdyr, og de dyr i form af får, heste og køer, som i forvejen beboer sletten, vil blot få mere eksotiske naboer. Investeringerne vil også hurtigt kunne tjene sig hjem, da cirkusdyrene producerer gødning i stor stil. Gødning er de seneste år blevet en særdeles eftertragtet vare og ifølge museet, vil alene afkastet fra elefanternes afføring på en måned kunne sponsorere det 4 meter høje hegn, der skal sættes op rundt om store dele af området. Derudover vil man drage nytte af Vestvolden, hvor den dybe vandgrav vil danne afskærmning mod vest, så der vil være begrænsede etableringsomkostninger.

Cirkusmuseet oplyser, at det har fået lovning på en række dyr. Heriblandt den sidste cirkusløve i Danmark, der bærer navnet Leonardo og til dagligt bor i Cirkus Baldoni. ”Leonardo bliver en kæmpe attraktion, og vi ser frem til at få fyldt sletten op i løbet af få år med andre dyr fra cirkus”. Parken har åbningsdag om præcist ét år.