Sjov, læring

og fysiske udfordringer

Indskolingen

Vi har 3 forskellige tilbud til indskolingen:

BAG OM CIRKUSVI SKAL LAVE CIRKUS og CIRKUSWORKSHOP

 

Bag om cirkus

Kom bag om cirkus og prøv selv at træde ind i manegen. Forløbet starter i udstillingen, hvor I via fortælling, leg og forskellige øvelser kommer bag om cirkuskunsten og får svar på spørgsmål som hvorfor har man sjove navne, hvordan ser et kostume ud, hvorfor optræder man i en manege? Herefter fortsætter I i Fægtesalen, hvor vores professionelle artist, vil instruere jer i cirkusdiscipliner så som jonglering, akrobatik, trylleri m.m. Eleverne fra indskolingen får en stor oplevelse og cirkus både til krop og sjæl.

Forløbet kræver ingen forberedelse på skolen, men er velegnet til at ryste klassen sammen og som udflugt. Samtidig får I også inspiration til fysiske øvelser og eleverne vil blive inspireret i vores uformelle læringsmiljø og af vores autentiske kostumer og rekvisitter.

Efter forløbet kan I spise jeres madpakker i vores madpakkerum. Husk at booke lokalet, inden besøget!

Varighed: 120 min.
Pris: 500 kr.
Antal: Maks. 28
Klassetrin: 0.-3. kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Vi skal lave cirkus

Et forløb, hvor eleverne i høj grad bliver involveret, og hvor I skal forberede jer på skolen inden besøget. Her er det elevernes fantasi, viden og kreativitet, der bliver blandet med museets autentiske ramme samt mulighed for fysisk udfoldelse.

Inden besøget, skal I gennemgå det forberedenede materiale på skolen og bl.a. finde på jeres eget cirkusnavn og inddele eleverne i fem artistgrupper. På museet vil eleverne få koblet artistgrupperne op på fortællinger fra virkelighedens verden, samt få inspiration til, hvordan en artist optræder. Herefter kommer de i selskab med museets artist og skal først arbejde med at lege og turde stå  i manegen, inden eleverne i deres egne grupper skal lave deres egne artisterier hjulpet af museets artist og formidler. Forløbet slutter med de laver en forestilling for hinanden på museet.

Forløbet er ideelt til at give eleverne mod til at turde stå frem hvad end det er i en manege eller et klasselokale. Samtidig er forløbet en god introduktion til det at optræde i et cirkus.

Varighed: 120 min.
Pris: 500 kr.
Antal: 28 børn
Klassetrin: 2.-4. kl.

Det forberedende materiale kan hentes her:
Lærervejledning
Historien om Thomas
Elevernes faktaark

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030


Cirkusworkshop

Ønsker I at arbejde udelukkende med det fysiske aspekt af cirkus kan en cirkusworkshop anbefales. Her vil I under instruktion af vores professionelle artist arbejde med de forskellige cirkusdiscipliner fra jonglering til trapez. Det foregår i Fægtesalen, som er indrettet udelukkende til cirkusformål. Alle rekvisitter vil være til rådighed og forløbet vil slutte af med en forestilling. I arbejdet med cirkus vil elevernes koordination, balance, styrke, mod, samarbejde og fantasi blive sat på prøve. Til gengæld vil alle kunne få en succesoplevelse i cirkus, hvor der ikke er tabere, her er du kun i konkurrence med dig selv.

Varighed: 90 min.
Pris: 500 kr.
Antal: Maks. 28
Klassetrin: 0.-10 kl.

Booking: info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030